Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune - Pleje- og Seniorservice

CASEVesthimmerlands Kommune er en attraktiv arbejdsplads med 3.500 ansatte. Pleje- og Seniorservice arbejder hver dag for at sikre, at ældre borgere og personer med behov for pleje og omsorg får den nødvendige støtte for at kunne leve et værdigt og selvstændigt liv så længe som muligt. Dette inkluderer hjemmehjælp, plejehjem, rehabilitering, sygepleje og andre relaterede tjenester, der støtter borgernes sundhed og trivsel.


Mette Rohde, som er afdelingschef for Pleje- og Seniorservice, ønskede at forbedre ledernes arbejdsmiljø på deres årlige lederdage og i den forbindelse bookede hun en workshop med Morberg Breathe, hvor vi satte fokus på at forebygge og styrke afdelingsledernes mentale sundhed og helt konkret udvikle kompetencer til at lede sig selv i balance og samtidig være i stand til at understøtte og forankre mental sundhed i hele Pleje- og Seniorservicesektoren.FORLØBWorkshop "Mental Sund (selv-)Ledelse", afholdt for afdelingslederne i Pleje- og Seniorservice i Vesthimmerlands Kommune.


RESULTATERAfdelingslederne har gennem workshoppen fået konkrete nøgleværktøjer til at lede sig selv til mere mental sundhed, samt til at forbygge og styrke mental sundhed blandt medarbejderne i deres plejecentre.Afdelingslederne er nu i stand til at: • Navigere bedre i en hverdag præget af mange forandringer, stort arbejdspres og øget kompleksitet.
 • Arbejde forebyggende med at styrke mental sundhed hos sig selv og sine ansatte.
 • Understøtte og forankre mental sundhed både organisatorisk og individuelt.
 • Indføre hjernepauser i arbejdsdagen og opnå de mange positive effekter heraf.
 • Lede med hjernen som medspiller.
 • Fremme indlæring og udvikling gennem tillidsbaserede relationer.
 • Kommunikere på en tryg og motiverende måde til både kolleger, ansatte, borgere og pårørende.
 • Undgå at trigge hjernens trusselssystem hos kolleger, ansatte, borgere og pårørende.
 • Forstå hvad der skaber balance og ubalance i hjernens følelsesregulerende systemer.
 • Bruge deres mentale energi optimalt og undgå mentalt energispild.
 • Få ro på følelsesmæssig belastning. METTE ROHDE'S ANBEFALING"Workshoppen med Joan Morberg, understøtter den personcentrerede tilgang, som vi arbejder på at implementere i organisationen. Med workshoppen, blev der sat fokus på ledernes rolle, på en meget konstruktiv måde. For mig, er det væsentligt at lederne har et godt psykisk arbejdsmiljø og overskud til at støtte personalet i det daglige arbejde. Med fokus på mental sundhed og hjernepauser, har lederne fået et godt redskab til udvikle på eget arbejdsmiljø."REFERENCEMette Rohde, Afdelingschef

Vesthimmerlands Kommune

Pleje- og Seniorservice | Sundheds- og Kulturforvaltning


SE ANDRE CASES

MENTAL SUNDHED I GEV

Chefteamet i GEV ville skabe en attraktiv arbejdsplads og har gennem uddannelsesforløbet som mentale sundhedsambassadører, fået en mental sundhedsværktøjskasse fyldt med konkrete nøgleværktøjer til at forbygge og styrke mental sundhed i deres organisation.

BRENNTAG NORDIC

Brenntag Nordic sætter Hjernepauser og Åndedrættets Power på agendaen til deres årlige Safety Day.


I forbindelse med Brenntag Nordic's årlige Safety Day, blev Morberg Breathe i år inviteret inden for, for at sætte fokus på, hvordan ledere og medarbejdere kan bruge både hjernepauser og åndedrættets power til at forebygge og styrke deres mentale sundhed.

VIL DU VIDE MEREKontakt mig for en uforpligtende snak om, hvordan I kan få et skræddersyet
udviklingsforløb til netop jeres behov og ønsker.